Linkuri accesibilitate

Secretarul general ONU Antonio Guterres a sosit vineri în R. Moldova


Antonio Guterres la Odesa

Secretarul general ONU Antonio Guterres a sosit vineri în R. Moldova, unde urmează să se întâlnească cu preşedinta Maia Sandu, a anunțat purtătorul lui de cuvânt Farhan Haq, citat de Agerpres care preia o știre a agenției EFE.

Escala la Chişinău, care nu fusese planificată în itinerarul anunţat inițial de Naţiunile Unite, vine după ce Guterres a vizitat vineri portul ucrainean Odesa, pentru a vedea cum e pus în aplicare acordul care a permis reluarea exporturilor de cereale ucrainene.

Sâmbătă, Antonio Guterres se va deplasa la Istanbul, unde îşi încheie turneul european cu o vizită la Centrul Comun de Coordonare (JCC) care monitorizează cum e respectat acordul dintre Rusia și Ucraina mediat de Naţiunile Unite şi Turcia privind reluarea exporturilor de cereale din porturile ucrainene de la Marea Neagră.

Secretarul general al ONU s-a aflat joi la Liov, unde a discutat cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi cu cel al Turciei Recep Tayyip Erdogan despre coordonarea aplicării acordului privind exportul de cereale ucrainene.

Cei trei au mai discutat la Liov despre situaţia de securitate de la centrala nucleară Zaporojie şi despre problema prizonierilor de război ucraineni.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG