Linkuri accesibilitate

Ucraina a atacat cu rachete sediul principal al flotei rusești din Marea Neagră, aflat în Crimeea


Cartierul general al flotei Mării Negre a Federației Ruse a fost atacat vineri cu o rachetă, 22 septembrie 2023.
Cartierul general al flotei Mării Negre a Federației Ruse a fost atacat vineri cu o rachetă, 22 septembrie 2023.

Ucraina a lovit cartierul general al marinei din Marea Neagră cu cel puțin o rachetă. Clădirea se află în orașul-port Sevastopol din Crimeea ocupată. Nu sunt cunoscute încă detalii exacte cu privire la pagube și victime.

Cel puțin o rachetă ucraineană a lovit vineri cartierul general al marinei ruse din Marea Neagră, aflat în portul Sevastopol din Crimeea ocupată.

Oficialii ruși de ocupație spun că a izbucnit un incendiu în urma atacului, scrie Reuters. Oficialii ruși de la Moscova spun că forțele ucrainene au tras șase rachete, iar cinci au fost interceptate.

Guvernatorul pro-rus Mihail Razvozhaiev a declarat că este posibil un alt atac și a îndemnat oamenii să evite centrul orașului, unde se află clădirea.

Ministerul rus al Apărării a spus că un militar a fost ucis.

Comandantul Forțelor Aeriene ucrainene, Mîkola Oleșciuk, a revendicat responsabilitatea atacului, potrivit unei postări pe Telegram.

„Am promis că «vor fi mai multe.» Așadar, în timp ce ocupanții își revin în Melitopol, iar în Sevastopol semnalele de alarmă aeriană continuă să sune, le mulțumesc încă o dată piloților Forțelor Aeriene!”, a scris oficialul ucrainean.

„Sper că data viitoare apărarea aeriană rusă nu ne va dezamăgi din nou”, a mai spus acesta.

Crimeea, pe care Rusia a confiscat-o și anexat-o de la Ucraina în 2014, a fost o țintă frecventă a atacurilor ucrainene pe parcursul celor 19 luni de război.

Articol preluat de pe pagina: romania.europalibera.org

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG