Linkuri accesibilitate

Senatori americani, în vizită la Kiev, îndeamnă Ucraina să continue reformele


O delegație bipartizană a Congresului care vizitează Kievul a încurajat Ucraina să continue reformele pentru a-și consolida democrația și și-a exprimat solidaritatea în fața „agresiunii” rusești.

„Asigurarea continuării reformelor esențiale ale Ucrainei pentru consolidarea democrației este esențială pentru parteneriatul nostru durabil și pentru a contracara agresiunile rusești”, a scris pe Twitter Jeanne Shaheen (democrată - New Hampshire), care conduce delegația americană.

În timpul discuțiilor, senatorii „au reafirmat sprijinul bipartizan al Statelor Unite pentru suveranitatea Ucrainei și integritatea sa teritorială”, potrivit ambasadei americane de la Kiev.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că sprijinul bipartizan pe termen lung pentru Ucraina în Congresul american este „vital pentru parteneriatul nostru strategic într-un moment în care statul nostru continuă să reziste agresiunii rusești și să pună în aplicare reformele.”

Delegația îi include și pe doi membri ai Comitetului pentru relații externe al Senatului - senatorul Rob Portman (republican - Ohio) și Chris Murphy (democrat - Connecticut).

Vizita vine pe fundalul relaţiilor celor mai tensionate dintre SUA și Rusia de la Războiul Rece – determinate de anexarea peninsulei Crimeea la Rusia în martie 2014 și pentru sprijinul continuu al Kremlinului pentru separatiștii pro-ruși din estul Ucrainei, unde peste 13.200 de oameni au fost uciși din aprilie 2014 și până acum.

Cei trei senatori au călătorit în Ucraina din Lituania, unde s-au întâlnit cu lidera opoziției belaruse în exil Svetlana Țihanovskaia.

Următoarea escală a delegației este Tbilisi, capitala Georgiei.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG