Linkuri accesibilitate

Separatiștii din Luhansk condamnă un angajat OSCE la închisoare


Autoritățile separatiste susținute de Moscova în regiunea Luhansk din estul Ucrainei au condamnat un angajat al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) la 13 ani de închisoare.

Centrul de informații din Luhansk, controlat de separatiștii susținuți de Rusia, a declarat la 19 septembrie că Tribunalul Suprem de facto al așa-numitei Republici Populare Luhansk l-a condamnat pe Dmitri Șabanov după ce l-a găsit vinovat de „înaltă trădare și de muncă pentru Agenția Centrală de Informații a Statelor Unite (CIA)”.

Șabanov, un rezident local din Luhansk, este unul dintre cei cel puțin șase angajați ai misiunii OSCE arestați de către separatiștii pro-ruși de când Rusia a lansat invazia neprovocată în curs de desfășurare în Ucraina la sfârșitul lunii februarie. În iulie, canalele de televiziune controlate de stat rusești au difuzat ceea ce au spus că este o mărturisire a lui Șabanov.

Nu s-a putut obține o confirmare independentă a informației, deoarece deținuții din părțile regiunilor estice ucrainene Luhansk și Donețk, aflate sub controlul separatiștilor din 2014, nu au dreptul la apărare.

OSCE a declarat în iulie că acuzațiile aduse lui Șabanov sunt nefondate și fabricate.

Live Briefing | Război în Ucraina

Briefing-ul Europei Libere prezintă și analizează ultimele evoluții ale invaziei rusești în Ucraina și ale ripostei date de ucraineni, dar și reacția internațională.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG