Linkuri accesibilitate

Serghei Șoigu a fost arătat într-o presupusă inspecție a trupelor rusești din Ucraina


Serghei Șoigu (arhivă)
Serghei Șoigu (arhivă)

Ministerul rus al apărării a dat publicității duminică o înregistrare video care pretinde că-l arată pe ministru apărării Serghei Șoigu inspectând trupele rusești ce iau parte la luptele din Ucraina. Nu este clar când și unde a fost făcută această înregistrare.

Șoigu e arătat în uniformă coborând dintr-un avion și vorbind cu mai multe oficialități militare, fără a se specifica locația exactă Ministerul apărării spune că Șoigu a decorat mai mulți militari pentru faptele lor de luptă în timpul invaziei, despre care Rusia spune oficial că e o „operațiune militară specială”, ce a urmat sprijinului acordat de Moscova separatiștilor pro-ruși din estul Ucrainei, în cei șapte ani care au trecut de la declanșarea războiului de acolo.

Eficacitatea lui Șoigu ca ministru al apărării a fost pusă sub semnul întrebării la începutul războiului declanșat de Rusia în Ucraina, din cauza performanțelor slabe ale armatei ruse în conflict și a dovezilor că Moscova a trimis în Ucraina tineri recruți fără experiență militară, în ciuda negării acestui fapt de către Kremlin.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG