Linkuri accesibilitate

Serviciile de informații americane: Rusia cumpără artilerie nord-coreeană


Vladimir Putin, dreapta, și liderul nord-coreean ,Kim Jong Un
Vladimir Putin, dreapta, și liderul nord-coreean ,Kim Jong Un

O evaluare desecretizată a serviciilor de informații americane afirmă că Rusia achiziționează milioane de proiectile de artilerie și rachete din Coreea de Nord pentru invazia sa în Ucraina, care durează de șase luni, într-un indiciu al efectului pe care sancțiunile occidentale îl au asupra efortului de război rusesc.

The New York Times a publicat concluziile raportului, dar a precizat că nu sunt clare detaliile acestor transporturi, inclusiv tipul și momentul în care au fost efectuate. Ziarul a citat un oficial american neidentificat care a declarat că se așteaptă ca astfel de achiziții să continue și poate să se extindă dincolo de rachete cu rază scurtă de acțiune și muniție.

Această evaluare americană urmează rapoartelor de luna trecută provenite din surse americane care afirmau că au existat primele două tipuri de drone militare achiziționate recent de la Iran, aliatul Rusiei, au pus o serie de probleme tehnice.

Guvernele occidentale și membrii NATO au furnizat arme și alte ajutoare militare Ucrainei în valoare de zeci de miliarde de dolari, pentru a se opune invaziei Rusiei pe care unii o consideră o potențială etapă către alte războaie de expansiune teritorială, în special în rândul fostelor republici sovietice.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG