Linkuri accesibilitate

Serviciul de Informații și Securitate monitorizează „în timp real” situația din Transnistria


Serviciul de Informații și Securitate a transmis un comunicat în care spune că „monitorizează și informează în timp real beneficiarii de informații”, inclusiv asupra opțiunilor de politici în legătură cu situația în continuă schimbare. „Subiectele prezentate factorilor de decizie constituie informații clasificate, în baza lor fiind formate poziții oficiale și, la necesitate, comunicate publicului larg,” se spune în comunicat.

SIS anunță că și-a intensificat eforturile de a culege informații relevante pentru prevenirea acțiunilor ce pot afecta climatul de siguranță a Republicii Moldova, inclusiv prin cooperarea pro-activă cu instituțiile naționale de forță și ocrotire a normelor de drept.

SIS îndeamnă societatea să-și păstreze calmul și să se abțină de la distribuirea de informații din surse neverificate, în special a celor care incită la ură și război. „Având în vedere complexitatea situației create, contăm pe responsabilitatea și gândirea critică a cetățenilor Republicii Moldova,” se mai spune în comunicatul SIS.

XS
SM
MD
LG