Linkuri accesibilitate

Sesiune specială a PE pentru a discuta răspunsul european la pandemia de coronavirus


David Sassoli, președintele Parlamentului European

Preşedintele Parlamentului European (PE), David Sassoli, a convocat pentru 26 martie, la Bruxelles o sesiune plenară extraordinară a legislativului european pentru aprobarea unor măsuri europene împotriva pandemiei de coronavirus.

Această sesiune a fost decisă în urma unei videoconferinţe cu liderii grupurilor politice din PE şi va fi prima la care se va folosi sistemul de vot la distanţă.

Sassoli a ținut din nou să sublinieze necesitatea cooperării în țările europene. Și a dat ca exemplu decizia Băncii Centrale Europene de a aloca 750 de miliarde de euro pentru un program de achiziţii menit să combată pandemia, la care se adaugă alte iniţiative, precum mobilizarea altor 500 de miliarde de euro prin Mecanismul European de Stabilitate, însemnă „o intervenţie care, pe ansamblu, se apropie de două trilioane de euro''.

„Este cea mai mare demonstraţie a forţei solidarităţii europene văzută vreodată. Chiar mai puternică decât planul Marshall, programul care ne-a ajutat să ieşim din ruinele celui de-al Doilea Război Mondial'', mai spune David Sassoli.

Vezi comentarii

XS
SM
MD
LG