Linkuri accesibilitate

Europarlamentarul Siegfried Mureșan spune că va pleda pentru o mai mare asistență UE pentru Moldova în 2022


Siegfried Mureșan

Europarlamentarul conservator român, Siegfried Mureșan, spune că va milita la Comisia Europeană ca R. Moldova să primească în anul bugetar 2022 o parte cât mai mare din asistența de 600 de milioane de euro pentru redresarea economiei moldovene afectate de pandemie.

Copreședintele al Comitetului Parlamentar de Asociere, R. Moldova – Uniunea Europeană, Mureșan a vorbit Europei Libere într-un interviu, pe 15 octombrie, după întâlniri cu președinta Maia Sandu și alte oficialități, la Chișinău, unde călătorește cu o delegație de europarlamentari români din Partidul Popular European.

„Cu cât reușim să obținem mai multă asistență macrofinanciară și suport bugetar pe anul viitor, cu o cotă de credit nerambursabilă mai mare, cu atât mai bine”, a spus Mureșan, un aliat al Maiei Sandu și partidului de guvernământ PAS fondat de aceasta.

Bruxellesul a salutat victoria PAS la alegerile parlamentare din 11 iulie și promisiunile ambițioase de reformă ale noii puteri moldovene. În septembrie, Comisia Europeană a aprobat eliberarea primei tranșe de 36 de milioane de euro din ajutoarele promise pentru combaterea efectelor economice ale pandemiei, iar la începutul lunii octombrie Chișinăul a primit 50 de milioane de euro restante dintr-un ajutor macrofinanciar european mai vechi.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG