Linkuri accesibilitate

Sinovac: singurul producător care „a venit cu o ofertă” pentru vaccinuri anti Covid-19


Bosnia - 30 000 de doze de vaccin de la Sinovac, donate de Turcia , sosite pe aeroportul din Sarajevo, 28 martie 2021.
Bosnia - 30 000 de doze de vaccin de la Sinovac, donate de Turcia , sosite pe aeroportul din Sarajevo, 28 martie 2021.

Decizia guvernului de a cumpăra 400 de mii de doze de vaccin CoronaVac din China nu este definitivă dar firma chineză Sinovac „ a fost singurul producător care a venit cu o ofertă”, a declarat Europei Libere luni, Angela Paraschiv, șefa departamentului epidemiologie în cadrul universității de medicină din Chișinău, membră a grupului de medici ce consultă comitetul ministerial de coordonare a campaniei de vaccinare.

„Foarte multe negocieri care au fost duse cu Pfizer, Moderna sunt doar promisiuni pentru anul 2022. Iar noi avem necesitatea să vaccinăm acum” a mai spus Angela Paraschiv în interviul cu Europa Liberă.

Licitația deschisă pentru procurarea de vaccinuri a eșuat pentru că nimeni nu s-a prezentat iar vineri, guvernul a anunțat că ar putea cumpăra – prin negocieri directe – 400 de mii de vaccinuri CoronaVac din China.

Pe de altă parte, Ministerul Sănătății a anunțat că până luni, 12 aprilie, peste 67 de mii de persoane fuseseră vaccinate anti Covid-19. Ritmul relativ lent al campanie de vaccinare se explică prin lipsa de vaccinuri – R. Moldova are asigurată, prin donații, circa 10% din necesarul de vaccinuri, restul trebuie procurat direct.

XS
SM
MD
LG