Linkuri accesibilitate

SIS și PCCOCS au reținut cinci persoane suspectate de filarea unei judecătoare


Serviciul de Informații și Securitate și Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au reținut cinci persoane suspectate de filarea unei judecătoare. Un purtător de cuvânt al procuraturii, Emil Gaitur, a declarat jurnaliștilor că operațiunea a inclus și o serie de percheziții cu ridicare de suporturi electronice și înscrisuri, dar nu a dat detalii despre cei reținuți sau victima presupusei infracțiuni.

Gaitur a mai spus postului TV8 că procurorii lucrează la acest caz de două luni, efectuând urmărirea penală pentru „încălcarea inviolabilității vieții personale”. Presa moldoveană relatează că filajul s-ar fi făcut în interesele controversatului om de afaceri Veaceslav Platon, iar cea filată ar fi judecătoarea Curții de Apel, Angela Bostan.

Abordat de portalul deschide.md, Platon a negat orice implicare. Ziarul de Gardă a scris că Bostan a participat la decizii ale Curții de Apel în apărarea fostului șef al Curții Supreme de Justiție, Ion Druță, cercetat penal într-un caz de presupusă îmbogățire ilicită.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG