Linkuri accesibilitate

„Situație dificilă” pentru trupele ucrainene din orașul strategic Bahmut


Bătălia pentru Bahmut: militarii ucraineni, în mijlocul artileriei ruse

Trupele ucrainene controlează, în continuare, orașul strategic Bahmut din estul țării, dar este una dintre cele mai grele lupte pentru trupele ucrainene, în condițiile în care „regiunile Donețk și Luhansk se află încă într-o situație foarte dificilă", a declarat președintele Volodimir Zelenski pe 15 octombrie.

În discursul său de aseară, Zelenski a mai spus că rachetele și dronele rusești au continuat să lovească orașele ucrainene, provocând distrugeri și victime. El a afirmat că forțele ucrainene din est și sud fac „totul pentru a-i determina pe ocupanți să simtă că nu au nicio perspectivă".

Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei informează că armata ucraineană a respins atacurile trupelor Federației Ruse în apropierea a 11 așezări din direcțiile Kramatorsk, Bahmut și Avdiev. Serviciile secrete britanice sugerează că Moscova ar putea dori să captureze Bahmut ca un pas strategic pentru a putea ataca în regiunile Kramatorsk și Sloviansk, care sunt cele mai importante zone controlate de Ucraina din regiunea Donețk.

Zelenski a mai spus că armata rusă, care a atacat cu rachete mai multe orașe din Ucraina în această săptămână, ca represalii pentru o explozie care a avariat singurul pod dintre Crimeea anexată de Moscova și Rusia continentală, au lovit ținte în șapte regiuni în ultimele două zile.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG