Linkuri accesibilitate

Situație epidemiologică alarmantă la Chișinău


Piața Centrală din Chișinău, 16 februarie 2021.
Piața Centrală din Chișinău, 16 februarie 2021.

Actualizare, 12:00: Reprezentanții Ministerului Sănătății au precizat că Agenția Națională pentru Sănătate Publică a expediat alte 20 de probe pentru examinare în Germania, iar rezultatele probelor expediate anterior au fost negative, cu privire la existența variantei noului coronavirus, depistată inițial în Marea Britanie.

În acest moment, testele pentru depistarea noi tulpini sunt făcute numai de un laborator privat, care deține kituri speciale . Laboratorul ANSP nu este dotat, motiv pentru care s-a apelat la laboratorul din Germania care poate face analizele după metoda recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

-------------------------------------------------------------------------------

În Chișinău, situația epidemiologică este alarmantă, a declarat șefa Direcției generale de asistență socială și sănătate a Primăriei, Tatiana Bucearschi. În spitalele municipale au rămas libere doar 211 paturi pentru tratamentul bolnavilor cu COVID-19, transmite MOLDPRES.

Tatiana Bucearschi a precizat că potrivit experților, la Chișinău se face acum resimțită varianta virusului, detectată inițial în Marea Britanie, care este mai agresivă și provoacă forme mai grave de Covid-19.

În același timp, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a specificat că, în anul 2020, numărul de paturi pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19 s-a triplat și că „60 la sută din capacitatea națională de tratament a COVID-19 se află în instituțiile municipale de sănătate”.

XS
SM
MD
LG