Linkuri accesibilitate

Socialiștii și PAS conduc în preferințele electoratului


Președintele Igor Dodon și lidera PAS, Maia Sandu (colaj arhivă).

Partidul Socialiștilor și Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) conduc în preferințele moldovenilor, arată ultimul sondaj de opinie realizat de compania Date Inteligente (iData) dar nici unul nu ar avea majoritatea. Singura coaliție stabilă (numeric), potrivit sondajului, ar fi una PSRM - PAS.

Dacă duminică ar avea loc alegeri anticipate, PSRM ar acumula aproximativ 37% din sufragii, din partea celor care au exprimat o opțiune clară de vot, PAS - 30%, Partidul Șor - 8,5%, iar Platforma DA și PDM ar obține ceva mai mult de 5% fiecare, arată Radio Chișinău, citând sondajul iData.

Topul încrederii în politicieni este condus de Igor Dodon și Maia Sandu, urmați, la distanță, de Renato Usatîi și Ilan Șor, aproximativ la fel fiind și opțiunile de vot la alegerile prezidențiale. În turul doi de scrutin, potrivit sondajului, 54% l-ar vota pe Igor Dodon, iar 46% pe Maia Sandu.

Sondajul a fost realizat la telefon, în perioada 14-26 iulie, pe un eșantion de 1214 respondenți, marja de eroare, potrivit organizatorilor, fiind de 2,8%.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG