Linkuri accesibilitate

Sondaj: diferență minimă între Igor Dodon și Maia Sandu la prezidențiale


Potrivit unui sondaj de opinie realizat de Compania date Inteligente, la alegerile prezidențiale din 1 noiembrie, în primul tur, 17% dintre moldoveni ar vota pentru Igor Dodon, 14,9% - pentru Maia Sandu și 5,2% - pentru Ilan Șor.

Același studiu arată că la întrebarea din chestionar: „Dacă în alegeri n-ar candida politicieni, numiți o persoana publică pe care ați vedea-o în calitate de președinte”, cei 22 de experți, care au participat la studiul citat de agenția IPN, au nominalizat persoane precum: Chiril Gaburici, Igor Cuciuc, Eugen Doga.

Totodată, la întrebarea: „Care credeți că ar trebui să fie venitul lunar al președintelui”, 41,3% din respondenți cred că venitul lunar al președintelui ar trebui să fie sub 10 mii de lei, iar 18,1% – între 10 mii și 15 mii de lei.

La întrebarea: „Care este probabilitatea ca în urma alegerilor prezidențiale moldovenii să organizeze manifestări similare ca cele din Belarus, în cazul în care ar exista suspiciuni că rezultatele acestora au fost falsificate”, 40,9% din respondenți au răspuns că probabilitatea este foarte mare. 27,3% consideră că în Moldova situația politică este total diferită de cea din Belarus.

În cadrul studiului socio-politic și Barometrul Electoral 2020 – ediția de august, realizat de Compania Date Inteligente (iDATA), au fost colectate 1177 de chestionare, prin metoda „față în față”. Studiul a fost realizat în perioada 20 august - 3 septembrie 2020, în 77 de localități rurale și urbane, informează agenția IPN.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG