Linkuri accesibilitate

Sondaj telefonic în ziua alegerilor din 11 iulie, realizat de două companii sociologice


Un sondaj telefonic printre alegători va fi realizat de două companii sociologice, în ziua alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie. Sondajul este realizat la comanda Comunității WatchDog.MD și a Institutului de Politici Publice, iar rezultatele prealabile vor fi prezentate în aceeași zi, după închiderea secțiilor de votare, la ora 21:00, iar cele finale la ora 22:00.

Sondajul numit After Poll 2021 va fi realizat telefonic de companiile CBS Research și CIVIS, utilizând un soft care va genera numerele de telefon ale intervievaților într-un mod aleatoriu.

Organizatorii precizează într-un comunicat de presă că alegătorii vor fi întrebați între altele dacă au mers deja la votare, dacă s-au decis cu cine să voteze sau pentru cine au votat. Vor fi și câteva întrebări despre profilul alegătorului - vârsta, studiile, reședința.

Sondajul este realizat în cadrul proiectului „Countering disinformation and promotion of election integrity”, finanțat de către European Endowment for Democracy, implementat de către Comunitatea WatchDog.MD în parteneriat cu Institutul de Politici publice.

Vezi comentarii (2)

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG