Linkuri accesibilitate

Ultima zi a sondajelor: patru partide în viitorul Parlament, potrivit Asociației Sociologilor și Demografilor


Este ultima zi în care mai apar sondaje înainte de alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie. Primul dat publicității este cel al Asociației Sociologilor și Demografilor, arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare anticipate, patru partide ar accede în Parlamentul de la Chișinău: Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) cu 37,4% și Blocul electoral al Comuniștilor și Socialiștilor(37,1%) – la egalitate aproape. Sunt urmate la mare distanță de Partidul Politic „ȘOR” cu 6,8%, și Partidul Platforma „DA” cu 5,4%.

Blocul „Renato Usatîi” este creditat cu 5,5% dar ca bloc are nevoie de 7% pentru a intra în viitorul Parlament.

(Nota redacției: într-o primă versiune, din greșeală, am scris că cinci partide ar intra în Parlament).

Sunt voturile pe care le-ar obține partidele candidate de la cei care se declară deciși să participe la vot, și anume peste 83%.

În cursul zilei este așteptat și Barometrul Opniei Publice, realizat de Institutul pentru Politici Publice. Potriviti însă ultimelor sondaje IPP, partidul pro-prezidențial PAS ar obține peste 50% din voturi și majoritatea în noul Parlament cu 101 deputați, declara în această dimineață la Europa Liberă, directorul IPP, Arcadie Barbăroșie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG