Linkuri accesibilitate

Spania își deschide granițele pentru persoanele vaccinate anti Covid-19


Barcelona, SAGRADA FAMILIA, Spania.
Barcelona, SAGRADA FAMILIA, Spania.

De luni, 7 iunie călătorii străini care atestă că sunt vaccinaţi anti-COVID-19 cu schema completă cu unul dintre vaccinurile Pfizer, Moderna, AstraZeneca sau Johnson & Johnson precum şi cu vaccinurile chinezeşti Sinopharm şi Sinovac-Coronavac, vor putea intra fără restricţii în Spania. Condiția este să fi trecut cel puţin 14 zile de la administrarea celei de-a doua doze de vaccin (sau doza unică în cazul vaccinului Janssen/ Johnson & Johnsnon).

Deşi neomologate încă de Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA), vaccinurile chinezeşti vor fi acceptate de autorităţile spaniole datorită administrării semnificative a acestora în America Latină şi Orientul Mijlociu.

Tot de luni Spania va începe implementarea într-o perioadă de probă a certificatului sanitar european, care ar trebui să devină aplicabil la nivelul Uniunii Europene de la 1 iulie. Acest document, în format digital sau tipărit şi prevăzut cu un cod QR, va atesta vaccinarea anti-COVID-19, testarea negativă sau imunizarea după o infectare anterioară.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG