Linkuri accesibilitate

Spania accelerează vaccinarea, Ungaria a vaccinat aproximativ un sfert din populație


Spania: turiști în fața unui centru de testare Covid din Mallorca, aprilie 2021.

Spania îşi accelerează campania de vaccinare anti-COVID19 şi va inocula complet 25 de milioane de persoane până la sfârşitul lunii iulie, a declarat marţi premierul Pedro Sanchez, confirmând de asemenea obiectivul de a vaccina 70% dintre spanioli până la sfârşitul lunii august.

Sanchez a declarat că până săptămâna viitoare, numărul celor complet vaccinaţi va depăşi numărul cumulat de cazuri de COVID-19, care luni ajunsese la 3,3 milioane. Scopul guvernului nu este extinderea stării de urgenţă, care se încheie pe 9 mai după ce a fost în vigoare timp de şase luni.

În Ungaria, premierul Viktor Orban a anunțat marți că un sfert din populaţia de circa 10 milioane a acestei ţări a primit cel puţin prima doză de vaccin anti-COVID-19, motiv pentru care treptat se vor redeschide magazinele și întregul sector HoReCa. „Începând de mâine magazinele se pot redeschide şi serviciile pot fi reluate. Vor fi în continuare reguli antiepidemice, vă rog să le respectaţi'', a spus premeirul Orban într-un mesaj video pe Facebook.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG