Linkuri accesibilitate

Speranțe reduse după alegerile din Bosnia


Comisia Electorală Centrală din Bosnia și Herțegovina
Comisia Electorală Centrală din Bosnia și Herțegovina

Pe 2 octombrie au avut loc alegeri în Bosnia-Herțegovina pentru a alege cei trei membri ai președinției bosniace comune, președinția bosniacă, deputații parlamentului la nivel de stat, de entitate și regional, precum și președintele părții țării conduse de sârbi. Peste 60 000 de observatori au fost acreditați pentru a supraveghea procesul. Prezența la vot cu patru ore înainte de închiderea urnelor a fost estimată la 35 %.

Oficialii au declarat că votul s-a desfășurat într-un mod satisfăcător, în ciuda rapoartelor privind nereguli și a reținerii unor persoane pentru fraudă la vot. Votul la o secție de votare a fost suspendat și cinci oficiali au fost reținuți după ce observatori independenți au raportat nereguli cu buletinele de vot, a relatat anterior portalul de știri Klix.

Cei 3,4 milioane de alegători înregistrați din Bosnia și Herțegovina au avut de ales dintr-o listă uriașă de peste 100 de partide și coaliții în cadrul celor opt alegeri generale din țară, dar peisajul postelectoral al statului balcanic va fi aproape sigur dominat de multe dintre aceleași personalități care au prosperat ani de zile pe seama crizei nivelului de trai și a clientelismului, oameni politici care au amplificat mesajul extremist-etnic în campania electorală.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG