Linkuri accesibilitate

Spionajul Chinei în SUA | Deputatul republican Mike Gallagher: Ne trezim prea încet!


Deputatul republican Mike Gallagher, unul dintre cei mai aprigi critici ai Partidului Comunist Chinez din Congres, a avertizat că Statele Unite nu realizează pe deplin cât de amplu este spionajul Chinei în interiorul granițelor americane.

„Partidul Comunist Chinez continuă campania sa de spionaj împotriva Americii”, a declarat Gallagher, continuând „Ne trezim prea încet în legătură cu ce se întâmplă. Doar începem să ne dăm seama, în ceea ce privește această activitate pe teritoriul american.”

Spionajul Chinei în SUA | Deputatul republican Mike Gallagher: Ne trezim prea încet!
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:02:40 0:00
Link direct

Comentariile lui Gallagher, care prezidează Comitetul Select al Camerei Reprezentanților privind China, survin în contextul unei îngrijorări crescânde, în rândul observatorilor de securitate națională cu privire la eforturile de spionaj Chinei din ultimele luni. Ministerul de Justiție a anunțat joi că a arestat doi membri ai Marinei americane, sub acuzația de spionaj în favoarea Chinei.

Republicanul din Wisconsin a avertizat cu privire la influența puternică a Secretariatului Chinez pentru Securitatea Statului și a Departamentului de Lucru al Frontului Unit, ambele având rol în colectarea de informații în țară și în străinătate. Cele două unități operează din umbră, fapt care face ca amploarea și rolurile lor să fie puțin înțelese de observatorii occidentali. China are sute de entități ale poliției secrete, în întreaga lume, care permit Beijingului să monitorizeze criticii regimului.

În aprilie, procurorii federali au acuzat doi bărbați că au operat o astfel de substație în Manhattan. Autoritățile chineze au anunțat cî vor depune eforturi pentru a înscrie cetățeni în eforturile de contraspionaj, oferindu-se acestor activități un cadru legal mai larg. „În China, nu există ideea de companie cu adevărat privată. Toată lumea, totul, fiecare entitate este supusă capriciilor lui Xi Jinping”, a spus Gallagher. El a declarat că Statele Unite trebuie să se decupleze de China, asigurându-se cu prioritate că sectoarele critice ale economiei americane nu au dependențe de China.

„Cred că ambiția lui Xi Jinping este să preia Taiwanul”, a spus Gallagher continuând „Are sens să încerce să strângă cât mai multe informații posibile în pregătirea pentru un astfel de conflict, dar și pentru a slăbi capacitatea noastră de a trimite oameni și materiale din Statele Unite în regiunea Indo-Pacific dacă ne-am afla într-un război cu China, pe care ar trebui să ne străduim din toate puterile să-l evităm. Pentru că o astfel de conflagrație ar fi extrem de distructivă,” a conchis deputatul republican.

XS
SM
MD
LG