Linkuri accesibilitate

Spirite încinse la un miting de protest din sudul R. Moldova


Un miting de protest „împotriva prețurilor mari la gaz”, care a avut loc, duminică, la Vulcănești, în regiunea de sud a R. Moldova, a fost perturbat pe fundalul unor schimburi de replici tăioase pe teme politice între unii oratori. A fost nevoie de implicarea poliției pentru ca să nu fie admise încăierări între participanți. Un jurnalist de la portalul Nokta, care filma în direct evenimentul, a fost agresat și somat să înceteze să mai filmeze.

Tensiunile au început în timp ce activistul Ivan Besarab, care s-a declarat un fost susținător al PAS, a criticat PSRM. Acest fapt a stârnit reacții ostile din partea deputatului socialist în organul legislativ găgăuz, Leonid Kiosea, și a grupului său de susținători, prezent la miting.

Mai mulți polițiști care monitorizau evenimentul s-au implicat pentru a zădărnici o încăierare între susținătorii PSRM și Ivan Besarab.

Operatorul portalului Nokta, Zahar Pavlioglo, care filma evenimentul, a fost agresat de către un susținător al PSRM. Jurnalistul a fost tras de păr, spunându-i-se că „data viitoare te voi tunde”.

Directorul portalului Nokta, Mihail Sirkeli, a declarat Europei Liberă că redacția va depune o plângere la poliție. „Desigur că vom depune o plângere la poliție, pentru că deja a câta oară jurnaliștii noștri sunt agresați [la asemenea mitinguri]”, a spus Sirkeli.

Potrivit lui, adepții PSRM au recurs la această provocare pentru a zădărnici desfășurarea mitingului, care ar fi fost organizat de susținătorii lui Dmitri Konstantinov, președintele organului legislativ de la Comrat.

Protestele împotriva guvernării de la Chișinău, „a prețurilor mari la gaz” și „sărăcirii populației” au loc de două luni în fiecare duminică, în diverse localități ale autonomiei.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG