Linkuri accesibilitate

Spitalul Charite de la Berlin, raport final: Navalnîi a fost otrăvit cu Noviciok


Cvadriga de pe Poarta Brandenburg în fața spitalului Charite de la Berlin, unde a fost tratat Alexei Navalnîi.

Spitalul Charite de la Berlin, unde a fost tratat Aleksei Navalnîi, a publicat raportul său final legat de boala acută a dizidentului rus, în care spune că a fost otrăvit cu agentul neurotoxic Noviciok.

Navalnîi s-a simțit brusc foarte rău în timpul unui zbor intern în Rusia și a fost tratat inițial două zile într-un spital din Omsk, Siberia, înainte de a fi transportat în Germania pentru tratament de urgență.

Într-un articol publicat de revista Lancet, echipa de medici berlinezi a dat detalii despre simptomele observate la Navalnîi la internarea acestuia. Potrivit articolului, analizele probelor de sânge colectate de la Navalnîi la un laborator militar german desemnat de Organizația pentru Interzicerea Armelor Chimice au detectat un agent toxic din clasa Noviciok.

Echipa spitalului de la Berlin afirmă că Alexei Navalnîi a scăpat teafăr ca prin urechile acului datorită stării sale de sănătate bună înainte de otrăvire.

Mai multe laboratoare occidentale au detectat în probele de sânge luate de la Navalnîi agentul neurotoxic din era sovietică Noviciok, pe care doar rușii pot să-l administreze. Moscova a negat în mod repetat orice implicare în acest caz.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG