Linkuri accesibilitate

Spitalul Charite din Berlin: Analizele arată că liderul opoziției ruse Alexei Navalnîi a fost otrăvit


Aleksei Navalnyîi (centru), imagine de arhivă.
Aleksei Navalnyîi (centru), imagine de arhivă.

Analizele arată că liderul opoziției ruse Aleksei Navalnîi a fost otrăvit, a declarat o purtătoare de cuvînt a spitalului Charite din Berlin, unde e internat Navalnîi, adăugînd că, deși starea acestuia e în continuare serioasă, viața sa nu este în pericol.

Potrivit sursei citate, toxina care a acționat asupra lui Navalnîi e necunoscută, dar se bănuiește că face parte din grupul inhibigorilor de colinesterază.

Navalnîi a leșinat joia trecută în avionul care-l aducea din orașul siberian Tomsk, după ce a băut la aeroport un ceai despre care apropiații lui susțin că ar fi conținut o substanță otrăvitoare.

Ceva mai devreme luni, principalul purtător de cuvînt al cancelarului german Angela Merkel Steffen Sibert a firmat că există suspciunea că Aleksei Navalnîi ar fi fost otrăvit. Vineri, Kremlinul spusese că e neclar ce anume a cauzat boala lui Navalnîi, și că potrivit testelor inițiale nu a fost vorba de otrăvire.

Tot luni, medicii care l-au îngrijit inițial pe Aleksei Navalnîi la un spital din orașul siberian Omsk au spus că i-au salvat viața, dar că nu au găsit urme de otravă în oganismul acestuia.

XS
SM
MD
LG