Între cele circa 150 de campanii de dezinformare descoperite și dezamorsate de Facebook în ultimii patru ani, Statele Unite au fost cea mai vizată țară, în conformitate cu un recent raport dat publicității de rețeaua de socializare.
Majoritatea acestor campanii au fost inițiate în străinătate, dar un număr semnificativ, targhetînd persoane din America și-au avut originea în Statele Unite. Nathaniel Gleicher sef pentru politica de securitate la Facebook a exemplificat cu o campanie, operată de o firmă de marketing americană pentru clienți între care și o organizație apropiată de Trump. Facebook a oprit 16 campanii de dezinformare, în perioada premergătoare alegerilor din 2020.
Între acestea, cinci și-au avut originea în Rusia, cinci în Iran, una în China și cinci în Statele Unite. Nu toate aceste campanii au fost puse la cale de state, dar cîteva au legături clare cu regimurile din Rusia și Iran. Anul trecut a fost semnalată o prima încercare a Iranului de a crea iluzia că ar fi inițiat o încercare reușită de piraterie cibernetică. Gleischer a spus că succesele din ultima vreme au la origine crearea unui sistem eficace de acțiune civică, cu participarea unor firme specializate și universități, care detecteaza acest tip de amestec folosind rețele de socializare. Acțiuni similare de dezinformare cu origini interne sînt semnalate în țări în care există conflicte sociale, cum este Myanmar, după lovitura de stat militară. Raportul dovedește că campaniile de dezinformare fac parte acum din arsenalul obișnuit al războaielor informaționale din zilele noastre. Gleicher a spus că Facebook s-a perfecționat în detectarea și oprirea campaniilor de dezinformare, dar că acestea se înmulțesc ca număr și grad de sofisticare, pe măsură ce devin mai targhetate și greu de detectat.