Linkuri accesibilitate

Statele Unite ar trebui să fie implicate în apărarea și securitatea Europei (sondaj)


Înaintea călătoriei președintelui american Joe Biden în Europa la sfârșitul acestei săptămâni, Fondul german Marshall și Fundația Bertelsmann au realizat un sondaj de opinie, publicat luni și care arata că majoritatea oamenilor consideră că Statele Unite ar trebui să fie oarecum sau foarte implicate în apărarea și securitatea Europei.

Statele Unite ar trebui să fie implicate în apărarea și securitatea Europei (sondaj)
Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:03:43 0:00
Link direct

Cei intervievati in Turcia si Suedia au alte păreri. Realizat online în perioada 29 martie - 13 aprilie, sondajul a inclus 1000 de adulți în fiecare dintre cele 11 țări: Marea Britanie, Canada, Franța, Germania, Italia, Olanda, Polonia, Spania, Suedia, Turcia și Statele Unite.

Conform raportului numit Transatlantic Trends 2021, există, de asemenea, un consens puternic că Statele Unite rămân cea mai influentă putere în afacerile globale -62% dintre cei intervievati cred asta , urmată de China cu 20% și de Uniunea Europeană ca bloc de 14%. .

51% dintre germani văd Statele Unite ca pe un partener de încredere, dar 76% dintre polonezi cred asta. De fapt, polonezii sunt, potrivit acestui sondaj cei mai pro americani. Mai puțin de un sfert dintre turci au încredere în Statele Unite.

Rezultatele arată o criză reciprocă de încredere între Turcia și partenerii săi din Europa și de peste Atlantic, doi din cinci americani și aproape două treimi dintre respondenții din statele membre UE afirmă că Turcia nu este de încredere. Reamintim ca Turcia este membra a Alianței Nord Atlantice din 1952 !

Turcii sunt, de asemenea, sceptici față de partenerii lor, doar 54 de procente având încredere în partenerul lor cel mai apropiat - Germania.

Sondajul vine în momentul în care președintele american Joe Biden începe primul său turneu european ca președinte la sfârșitul acestei săptămâni pentru a participa la summit-urile G7, NATO și Uniunea Europeană si cu asteptata intrevedere fata in fata cu liderul de la Kremlin.

Într-un articol de opinie publicat sâmbătă în Washington Post, președintele Biden promite că va consolida „alianțele democratice” pe fondul multiplelor crize și a amenințărilor crescânde din partea Moscovei și Beijingului. „Suntem uniți în abordarea provocărilor Rusiei la adresa securității europene, începând cu agresiunea ei în Ucraina, și nu va fi nici o îndoială în ce privește hotărârea Statelor Unite de a apăra valorile democratice, pe care nu le putem separa de interesele noastre”, se spune în articol. „Președintele Putin știe că nu voi ezita să răspund la viitoarele activități nocive. Satele Unite vor fi alături de aliații lor europeni împotriva Rusiei, a promis președintele american Joe Biden înaintea primei întâlniri față în față cu omologul său rus Vladimir Putin de la câștigarea alegerilor de anul trecut.

În toate cele 11 țări acoperite de studiul Transatlantic Trend 2021, opiniile sunt in general negative cu privire la influența Chinei în afacerile globale și aproape două treimi dintre respondenți consideră această influență în negativă sau foarte negativă.

Respondenții din toate țările arată însă un sprijin puternic pentru ca țara lor să adopte o atitudine mai dură cu privire regimul comunist din China , în special cu privire la drepturile omului (62%), securitatea cibernetică (57%) și schimbările climatice (56%).

XS
SM
MD
LG