Linkuri accesibilitate

Statele Unite au anunțat un nou pachet de asistență pentru Ucraina de 775 milioane de dolari


D|ronă ScanEagle.

Statele Unite au anunțat un nou pachet de asistență pentru Ucraina de 775 milioane de dolari, menit să ajute forțele ucrainene să recucerească teritorii și să lanseze o contraofensivă împotriva invadatorilor ruși.

O oficialitate de rang înalt la ministerul american al apărării a declarat presei pe 19 august că pachetul va include 15 drone de supraveghere ScanEagle, 50 de vehicule blindate rezistente la mine cunoscute drept MRAP și 2000 de proiectile anti-blindaj care pot ajuta trupele ucrainene să înainteze spre est și sud, unde forțele ruse au plasat mine.

Pachetul mai include 1.500 de rachete antitanc, 1.000 de rachete Javelin, și un număr neprecizat de rachete HARM contra sistemelor radar.

Noul ajutor face ca asistența militară trimisă de Statele Unite Ucrainei să se ridice la un total de 10 miliarde 600 de milioane de dolari, de la începutul administrației Biden. Este a 19-a oară când Pentagonul furnizează echipament Ucrainei din stocurile ministerului american al Apărării din august 2021.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG