Linkuri accesibilitate

Statele Unite au lansat o rachetă asupra unui vehicul cu militanți ai grupării Statul Islamic


Statele Unite au lansat o rachetă asupra unui vehicul cu militanți ai grupării Statul Islamic la Kabul pe 29 august, au anunțat oficialități militare americane citate de agențiile de știri. Oficialitățile au spus că vehiculul transporta atacatori sinucigași și se îndrepta spre aeroportul internațional din capitala afgană. Statele Unite cred că a fost o lovitură reușită și că ținta a fost distrusă. Lovitura a cauzat „o a doua explozie semnificativă”, sugerând prezența unei cantități substanțiale de material explozibil în vehicul, a spus un oficial citat de Associated Press.

Potrivit relatărilor inițiale, lovitura nu a cauzat victime printre civili, dar un oficial a spus agenției AP că estimarea pagubelor colaterale mai continuă. Ceva mai devreme, s-a relatat despre o explozie la o casă de locuit din apropierea aeroportului, dar nu este limpede dacă cele două incidente au vreo legătură.

Un oficial al poliției afgane a afirmat că atacul asupra casei de locuit a ucis un copil. Aceste evoluții au loc în timp ce forțele americane implicate în ampla operațiune de evacuare de pe aeroportul din Kabul din ultimele două săptămâni au început să se retragă și ele. Pe aeroport au mai rămas în așteptarea evacuării peste o mie de civili, urmând ca după aceștia să se retragă și ultimii militari americani, a declarat un oficial de securitate occidental agenției Reuters. Termenul limită al retragerii este 31 august. În total, în două săptămâni de când talibanii au preluat controlul în Afganistan de pe aeroportul din Kabul au fost evacuați aproximativ 114.000 de civili, inclusiv străini și afgani care au lucrat pentru forțele internaționale.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG