Linkuri accesibilitate

Statele Unite avertizează China să nu blocheze activitatea jurnaliștilor americani din Hong Kong


Secretarul de stat american Mike Pompeo la o conferință de presă la Washington, 6 mai 2020.

Secretarul de stat american Mike Pompeo a declarat duminică că i-a atras atenţia faptul că guvernul chinez a ameninţat că va interveni în activitatea jurnaliştilor americani din Hong Kong şi a spus că orice decizie care afectează autonomia Hong Kong-ului ar putea influenţa și evaluarea statutului acestui teritoriu de către Statele Unite.
„Aceşti jurnalişti sunt membri ai unei prese libere, nu cadre care fac propagandă, iar relatările lor valoroase informează cetăţenii chinezi şi lumea întreagă”, a declarat Mike Pompeo.

Marea Britanie a cedat Hong Kong-ul Chinei în 1997. Acestui teritoriu i s-a promis un „grad ridicat de autonomie” timp de 50 de ani, ceea ce a constituit baza statutului special al Hong Kong-ului în conformitate cu legislaţia americană şi care l-a ajutat să prospere ca centru financiar mondial.

De mai multe săptămâni, relațiile americano-chineze trec printr-o perioadă de tensiuni puternice, după ce administrația Trump a acuzat Beijing-ul că a manipulat informațiile inițiale privind epidemia de coronavirus, izbucnită în decembrie anul trecut la Wuhan.

XS
SM
MD
LG