Linkuri accesibilitate

Statele Unite comemorează cea de-a 19-a aniversare a atacurilor teroriste din 2001


Statele Unite comemorează cea de-a 19-a aniversare a atacurilor teroriste din 2001 în mod diferit față de anii trecuți, din cauza pandemiei de coronavirus. Președintele Donald Trump și fostul vicepreședinte și candidat al democraților la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie Joe Biden au participat la Memorialul Național consacrat victimelor zborului 93 din Pennsylvania, dar nu în același timp.

Președintele Donald Trump a spus în discursul ținut cu această ocazie:„Sarcina noastră sacră, datoria noastră dreaptă și angajamentul nostru solemn este de a duce mai departe moștenirea nobilă a sufletelor curajoase care și-au dat viața pentru noi acum 19 ani. În memoria lor, hotărâm să rămânem uniți ca o singură națiune americană, să ne susținem valorile, să ne iubim vecinii, să ne prețuim țara, să avem grijă de comunitățile noastre, să ne onorăm eroii și să nu uităm niciodată. Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze, Dumnezeu să-i binecuvânteze pe eroii zborului 93. "

La Memorialul și Muzeul Național din New York au fost citite numele celor decedați, dar nu de către rudele lor, ca în anii trecuți.

Atacurile din 11 septembrie au ucis aproape 3000 de persoane, majoritatea dintre ele atunci când cele două turnuri ale World Trade Center din New York s-au prăbușit.

A fost cea mai gravă acțiune teroristă din Statele Unite și a dus la intervenția militara americană din Afganistan și, mai târziu, din Irak.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG