Linkuri accesibilitate

SUA sunt pregătite pentru orice scenariu în Ucraina, spune un consilier al președintelui Biden


Militar ucrainean în preajma liniei de demarcație cu regiunea separatistă pro-rusă Doneţk, 9 ianuarie 2022
Militar ucrainean în preajma liniei de demarcație cu regiunea separatistă pro-rusă Doneţk, 9 ianuarie 2022

Statele Unite își vor prezenta la începutul săptămânii viitoare pașii avuți în vedere în plan diplomatic în disputa cu Rusia cu privire la masarea de trupe ruse la granițele Ucrainei, dar sunt pregătite pentru orice situație, a declarat consilierul pentru securitate națională, Jake Sullivan. El a vorbit la televiziunea CBS după o săptămână de discuții diplomatice, la care nu s-a reușit însă diminuarea îngrijorărilor legate de un posibil conflict.

„Ne aflăm în strânsă legătură cu aliații și partenerii noștri, inclusiv cu ucrainenii”, a declarat Sullivan, principalul consilier al președintelui Joe Biden în domeniul securității. „Aspectul esențial este că suntem pregătiți pentru orice situație. Dacă Rusia dorește să avanseze cu diplomația, suntem absolut pregătiți să facem asta în pas cu aliații și partenerii noștri”, a mai spus oficialul american.

Statele Unite spun că Rusia a desfășurat până la 100 000 de militari de-a lungul graniței cu Ucraina și au acuzat Moscova că încearcă să creeze un „pretext” pentru o posibilă ofensivă. „Dacă Rusia dorește să meargă pe calea invaziei și escaladării, suntem pregătiți și pentru acesta, cu un răspuns puternic”, a spus Sullivan.

XS
SM
MD
LG