Linkuri accesibilitate

Statul Islamic își revendică responsabilitatea pentru atentatul din fața ambasadei Rusiei din Kabul


Militar taliban de pază după o explozie în fața ambasadei Rusiei din Kabul, Afganistan, 5 septembrie 2022
Militar taliban de pază după o explozie în fața ambasadei Rusiei din Kabul, Afganistan, 5 septembrie 2022

Statul Islamic (SI) și-a revendicat responsabilitatea pentru un atentat sinucigaș cu bombă în apropierea Ambasadei Rusiei din Kabul, care a ucis cel puțin șase persoane, inclusiv doi angajați ai ambasadei.

„Un luptător SI și-a aruncat în aer vesta sinucigașă într-o adunare la care participau angajați ruși” în apropierea ambasadei din capitala afgană, a precizat grupul într-un comunicat pe Telegram la 5 septembrie.

Patru afgani care așteptau servicii consulare au fost, de asemenea, uciși. Peste zece oameni au fost răniți, a declarat, pentru Azadi Radio, purtătorul de cuvânt al poliției din Kabul, Khalid Zadran. Ministerul rus de Externe a precizat într-o declarație că atacul a avut loc la ora 10:50, ora Kabulului, „în imediata vecinătate a intrării în secția consulară a Ambasadei Rusiei la Kabul". Declarația nu a oferit detalii despre victime, dar o știre publicată anterior de agenția rusă de stat RIA Novosti susținea că un diplomat și un ofițer de securitate au fost răniți.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a calificat incidentul drept „un act terorist”. Vorbind cu jurnaliștii din Moscova, el a criticat atacul ca fiind „absolut inacceptabil”. Rusia este una dintre puținele țări care își păstrează deschisă ambasada de la Kabul după preluarea țării de către talibani în august 2021.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG