Linkuri accesibilitate

Liga Studenților din Iași se opune certificatului Covid în universități


Universitatea `Alexandru Ioan Cuza~ din Iași
Universitatea `Alexandru Ioan Cuza~ din Iași

În România, Liga Studenţilor (LS) din Iaşi a anunțat că se opune introducerii certificatului verde în universităţi, după ce Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a cerut guvernului şi parlamentului modificarea legislaţiei, astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă numai în baza acestui certificat, relatează G4media.

„Liga Studenţilor din Iaşi este alături de studenţii care sunt discriminaţi de aceste măsuri şi vom face toate demersurile legale pentru a apăra demnitatea şi drepturile studenţilor faţă de orice ingerinţe externe, chiar dacă suntem în momentul de faţă singura organizaţie care face asta, în contra curentului general din mediul asociativ studenţesc”, a declarat Cosmin-Gabriel Glovnea, preşedinte Liga Studenţilor Iaşi.

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) solicită Guvernului şi Parlamentului modificarea legislaţiei, în sensul în care aceasta să prevadă că accesul în spaţiul universitar este posibil în baza certificatului verde digital privind vaccinarea anti-COVID. Excepţie ar urma să facă, potrivit propunerii, persoanele care au contraindicaţii medicale privind imunizarea prin vaccinare.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG