Linkuri accesibilitate

SUA: începe Convenția Națională a Partidului Republican care va confirma candidatura președintelui Trump pentru un nou mandat


În Statele Unite începe Convenția Națională a Partidului Republican, care va confirma candidatura președintelui Donald Trump și a vicepreședintelui Mike Pence pentru un al doilea mandat. Spre deosebire de Convenția Națională a Democraților de săptămâna trecută, care s-a desfășurat numai online din cauza pandemiei de coronavirus, Convenția republicanilor include și câteva evenimente cu participare fizică.

Cele patru zile ale Convenției se vor încheia cu discursul în care președintele Trump o să accepte candidatura partidului, discurs în care-și va prezenta planurile pentru un al doilea mandat. Este de așteptat ca președintele să țină acest discurs cheie pentru campania sa electorală de pe peluza Casei Albe, ceea ce l-ar putea pune într-un conflict de interese, pe el sau membri ai campaniei, pentru că legea nu permite utilizarea resurselor federale în scopuri electorale.

În acest moment, oponentul său democrat Joe Biden conduce în sondajele naționale cu 8 până la 10% însă acest avantaj nu trebuie neapărat să se traducă și într-o victorie în alegerile din noiembrie, pentru că în sistemul american, președintele este ales de delegații statelor și nu direct, prin vot popular. În 2016, candidata democrată Hillary Clinton a câștigat votul popular dar nu și Casa Albă.

XS
SM
MD
LG