Linkuri accesibilitate

SUA: A fost autorizată a treia doză de vaccin anti-COVID Pfizer pentru copii între 12 și 15 ani


Autoritățile din Statele Unite au autorizat luni administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 Pfizer copiilor cu vârste între 12 și 15 ani, reducând intervalul dintre doza a doua și a treia de la 6 la 5 luni, pentru toate categoriile de vârstă.

U.S. Food and Drug Administration (FDA) a autorizat de asemenea a treia doză pentru copiii de 5-11 ani imunocompromiși. FDA a spus că a trecut în revistă date și dovezi reale privind siguranța „booster”-ului furnizate de ministerul sănătății din Israel, inclusiv date de la peste 6.300 de persoane cu vârste între 12 și 15 ani care au primit vaccin Pfizer.

Știrea vine pe fondul înmulțirii infectărilor la scară globală, pusă pe seama tulpinii Omicron, considerată mult mai contagioasă decât Delta. Organizația Mondială a Sănătății a avertizat săptămâna trecută că noua tulpină poate duce la colapsul sistemelor medicale, chiar dacă potrivit unor studii preliminare ea provoacă procentual mai puține îmbolnăviri grave decât tulpinile precedente.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG