Linkuri accesibilitate

SUA au salutat decizia Rusiei de a reține hackeri ce ar avea legătură cu atacul ransomware împotriva Colonial Pipeline


Warning of a system hacked. Virus, cyber attack, ransomware, malware - generic
Warning of a system hacked. Virus, cyber attack, ransomware, malware - generic

Washington-ul a salutat decizia Rusiei de a reține 14 presupuși membri ai unui grup de hackeri notoriu, inclusiv persoana suspectată că se află în spatele atacului ransomware de anul trecut asupra operatorului unei conducte de combustibil din care se alimentează întreaga coastă de est a Statelor Unite. „Suntem mulțumiți în legătură cu aceste acțiuni inițiale”, a declarat un înalt oficial al administrației Biden pe 14 ianuarie, adăugând că Statele Unite așteaptă ca Rusia să îi tragă la răspundere pe presupușii hackeri.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei a spus că i-a reținut la cererea Statelor Unite pe presupușii membri ai grupului Sodinokivi/REvil. Suspecții au fost reținuți la Moscova, Sankt Petersburg, precum și în alte regiuni. Se crede că una din persoanele arestate s-a fie aflat în spatele atacului ransomware din mai 2021 împotriva Colonial Pipeline.

Atacul a forțat compania să-și închidă preventiv conducta, care se întinde din Texas până în New Jersey și livrează aproape jumătate din combustibilul folosit de transportul auto de pe coasta de est a Statelor Unite, provocând un deficit temporară de combustibil. Cazul a fost abordat o lună mai târziu de președintele american Joe Biden la primul său summit cu președintele rus Vladimir Putin.

XS
SM
MD
LG