Linkuri accesibilitate

SUA avertizează milițiile Taliban că ar putea relua raidurile de bombardament


Generalul american Austin S. Miller, comandantul trupelor din Afganisan, Kabul, 29 iunie 2021.

Comandantul șef al trupelor americane și NATO din Afganistan a avertizat că ar putea lansa raiduri de bombardament împotriva milițiilor Taliban dacă acestea își continuă ofensiva lansată din mai, când a început faza finală a retrageri trupelor internaționale.

În ultimele săptămâni, Talibanii au preluat controlul în zeci de regiuni de la forțele guvernamentale, iar acum există temerea că odată cu încheierea retragerii trupelor internaționale, guvernul de la Kabul ar putea să cadă.

Reacționând la avertismentul american, purtătorul de cuvânt al milițiilor taliban a spus postului nostru de radio că forțele americane „nu au dreptul să bombardeze Afganistanul după luna mai”. El se referea la un termen limită de 1 mai, pe care administrația americană anterioară o convenise cu talibanii pentru a retrage forțele americane din Afganistan. „Dacă bombardează, ei vor fi responsabili de declanșarea unui nou război ", a spus Mujahid.

Luptele s-au intensificat în Afganistan de la începutul lunii mai, când armata americană a început retragerea finală a trupelor, Pentagonul estimând că talibanii controlează acum 81 din cele 419 centre regionale ale țării.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG