Linkuri accesibilitate

SUA cer liderilor lumii să trimită discursuri filmate la Adunarea Generală a ONU


Statele Unite au cerut liderilor lumii ca, din cauza pandemiei de COVID-19, să-și trimită din nou discursurile filmate la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, în loc să călătorească personal la New York, luna viitoare, pentru a participa fizic la eveniment.

Într-o notă trimisă de misiunea americană la ONU celor 192 de țări membre, acestea sunt îndemnate să ajute la prevenirea situației în care săptămâna de întâlniri la vârf în cadrul Adunării Generale ar duce la răspândirea masivă a infecției. „Dacă delegațiile aleg să călătorească la New York ... solicităm delegațiilor să aducă numărul minim de călători necesar”, se mai spune în scrisoarea trimisă omologilor săi de către ambasadoarea americană la ONU, Linda Thomas-Greenfield, potrivit agențiilor Reuters și AP.

Statele Unite au declarat că sunt „ferm convinse” că dezbaterea generală „ar trebui să fie singurul eveniment organizat cu participare personală în timpul săptămânii la nivel înalt”.

La Adunarea Generală ONU de anul trecut, liderii au trimis videoclipuri preînregistrate sau au solicitat ambasadorilor lor la ONU să-i înlocuiască, din cauza pandemiei de COVID-19.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG