Linkuri accesibilitate

SUA clarifică problema licențelor de export legate de Rusia


Personalul marinei bulgare distruge o mină navală în Marea Neagră, 1 iulie 2022. Marea Neagră a fost minată, acesta fiind unul dintre motivele pentru care porturile sunt închise

La 14 iulie, Statele Unite au încercat să reasigure întreprinderile care facilitează exporturile de alimente și îngrășăminte rusești că tranzacțiile lor nu vor încălca sancțiunile impuse Moscovei din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Ministerul de finanțe al SUA (Departamentul Trezoreriei) a publicat declarații pe site-ul său de internet menite să asigure băncile, companiile de transport maritim și de asigurări care manipulează anumite mărfuri rusești că activitățile lor nu sunt restricționate de sancțiuni. Biroul de control al activelor străine (OFAC) din cadrul Departamentului Trezoreriei, care supraveghează sancțiunile americane, a emis o licență generală extinsă pentru a autoriza anumite tranzacții legate de produse agricole, echipamente agricole, medicamente și dispozitive medicale.

Permiterea exporturilor de alimente și îngrășăminte rusești este o parte esențială a încercărilor Națiunilor Unite și ale oficialilor turci de a negocia un acord cu Moscova care să permită, de asemenea, expedierea cerealelor ucrainene blocate în silozuri, deoarece porturile ucrainene de la Marea Neagră au devenit impracticabile din cauza războiului.

În anunțul Departamentului Trezoreriei se spune că Statele Unite „sprijină cu fermitate eforturile Națiunilor Unite de a aduce atât grânele ucrainene, cât și pe cele rusești pe piețele mondiale și de a reduce impactul războiului neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei asupra aprovizionării cu alimente și a prețurilor la nivel mondial”.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG