Linkuri accesibilitate

SUA: Congresul asaltat de susținători violenți ai lui Donald Trump. Trupe FBI au intrat în clădire pentru a restaura ordinea

În loc să fie o formalitate, validarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA s-a lăsat cu asaltul susținătorilor lui Donald Trump asupra Capitolului. Mai multe, pe romania.europalibera.org

Trupe ale FBI SWAT au intrat în clădirea Capitoliului pentru a restaura ordinea.

Ivanka Trump și-a șters mesajul în care se referea la susținătorii președintelui Trump care au invadat Capitoliul ca la niște „patrioți”.

În timp ce susținătorii lui Trump străpungeau baricadele de securitate și se ciocneau cu forțele de ordine pentru a putea intra în clădirea Capitoliului și a împiedica validarea președintelui ales Joe Biden, fiica acestuia, Ivanka Trump, scria pe Twitter despre „patrioții” care protestează. Ulterior și-a șters mesajul și a scris: „Violența trebuie să se oprească imediat. Vă rog să fiți pașnici ”, remarcă The Independent.

Un dispozitiv exploziv a fost descoperit la sediul Comitetului Național Republican din Washington DC. Dispozitivul a fost dezamorsat, ulterior. Sediul Comitetului Național Democrat din apropiere a fost imediat evacuat, de asemenea, după ce un pachet suspect a fost descoperit în clădire, conform The New York Times. Cele două sedii sunt la câteva străzi de clădirea Capitoliului.

Premierul britanic Boris Johnson a numit „rușinoase” scenele în care susținătorii lui Donald Trump au ocupat Capitoliul.

"Scene rușinoase în Congresul SUA. SUA este sunt apărătoarea democrației din întreaga lume", a spus el într-un tweet, "iar acum este vital ca transferul de putere să aibă loc într-un mod pașnic".

Preşedintele Parlamentului European, David Sassoli: Scene „profund tulburătoare”

David Sassoili a declarat miercuri că este extrem de îngrijorat de evenimentele care au loc la Washington.

Democrata Ilhan Omar a anunțat că a început deja redactarea articolelor de punere sub acuzare a lui Donald Trump.

„Nu-i mai putem permite să rămână în funcție, este vorba de salvarea republicii și îndeplinirea jurământului nostru”, a scris Omar pe Twitter.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG