Linkuri accesibilitate

SUA: Congresul asaltat de susținători violenți ai lui Donald Trump. Trupe FBI au intrat în clădire pentru a restaura ordinea

În loc să fie o formalitate, validarea victoriei lui Joe Biden la alegerile prezidențiale din SUA s-a lăsat cu asaltul susținătorilor lui Donald Trump asupra Capitolului. Mai multe, pe romania.europalibera.org

52 de persoane au fost arestate în timpul protestelor violente desfăşurate la Capitoliu, a anunţat şeful poliţiei din Washington DC, Robert Contee, potrivit CNN.

„Violența de la Capitol Hill din Washington DC este îngrijorătoare și inacceptabilă. Avem încredere în democrația SUA, care ar trebui să rămână un model mondial, și ne exprimăm încrederea că situația va deescalada în curând pentru a permite reluarea certificării voturilor electorale”, a fost poziția României exprimată prin vocea ministrului de Externe, Bogdan Aurescu.

Pentru milioane de oameni din țări care au suferit răsturnări politice violente, evenimentele haotice păreau familiare: o mulțime care a asaltat legislativul național, luptându-se cu poliția și rătăcind fără obstacole pe coridoarele clădirii.

Oficialii occidentali și-au exprimat furia și consternarea că se poate întâmpla în capitala Statelor Unite. Rusia a profitat de ocazie pentru a întoarce criticile primite de-a lungul vremii pentru încălcarea democrației și a drepturilor omului.

"Sub asediu". Reacțiile liderilor lumii la violențele din Statele Unite

Congresul american a reluat certificarea victoriei președintelui democratic ales Joe Biden cu paza întărită la Capitoliu. Patru persoane au decedat după violențele de miercuri.

Încarcă mai mult

XS
SM
MD
LG