Linkuri accesibilitate

SUA: Curtea Supremă respinge contestația președintelui Trump


Curtea Supremă a Statelor Unite, Washington (foto arhivă).

Curtea Supremă a Statelor Unite, unde președintele Donald Trump a numit trei judecători din totalul de nouă, a respins apelul apel introdus de campania președintelui pentru a bloca certificarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale în statul-cheie Pennsylvania.

Curtea nu și-a motivat decizia, prima luată în legătură cu încercările președintelui Trump și ale campaniei sale de a răsturna, în justiție, rezultatul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie câștigate de democratul Joe BIden. Victoria lui Biden urmează să fie certificată de Colegiul Electoral pe 14 decembrie, pe 6 ianuarie, Congresul la rândul său certifică votul electorilor iar pe 20 ianuarie are loc inagurarea noului președinte american.

Sistemul electoral în SUA
Așteptați
Embed

Nici o sursă media

0:00 0:05:54 0:00

Preşedintele Trump refuză în continuare, la peste o lună după alegeri, să-şi recunoască înfrângerea în faţa democratului Joe Biden, prezentându-se ca o victimă a „fraudelor uriaşe" fără să prezinte dovezi convingătoare.

De la alegerile din noiembrie, campania sa a introdus plângeri în mai multe state-cheie, dar aproape toate au fost deja respinse de tribunale.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG