Linkuri accesibilitate

SUA: declarații contradictorii despre redeschiderea frontierei


Preşedintele american în exerciţiu Donald Trump a anunţat luni redeschiderea frontierelor Statelor Unite pentru cetăţenii europeni din spaţiul Schengen, britanici, irlandezi, precum şi pentru brazilieni cu începere de la 26 ianuarie.

Această decizie este legată de introducerea de la aceeaşi dată a obligativităţii de a prezenta un test negativ COVID-19 la intrarea pe teritoriul american.

Din ordinul președintelui Donald Trump , frontierele SUA au fost închise pentru 26 ţări din spaţiul Schengen la 11 martie, apoi pentru Regatul Unit şi Irlanda la 14 martie, iar pentru Brazilia la 24 mai.

La scurt timp după anunțul lui Trump privind redeschiderea frontierelor pentru europeni, viitoarea purtătoare de cuvânt a președintelui ales, democratul Joe Biden a declarat că „Nu este momentul să ridicăm restricţiile privind deplasările internaţionale".

"La recomandarea echipei noastre medicale, viitoarea administraţie nu intenţionează să ridice aceste restricţii la 26 ianuarie". „De altfel", a adăugat ea, „avem în vedere înăsprirea măsurilor de sănătate publică aplicate călătoriilor internaţionale pentru a lupta mai mult împotriva răspândirii COVID-19".

Inaugurarea noului președinte Joe Biden are loc pe 20 ianuarie.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG