Linkuri accesibilitate

SUA: Gărzile Naționale vor continua să apere clădirea Capitoliului


Garda Națională păzește clădirea Capitoliului în timpul celui de al doilea proces de „impeachment” al fostului președinte Donald Trump, Washington 11 februarie 2021.

În Statele Unite, Ministerul Apărării a decis să prelungească misiunea Gărzilor Naționale cu încă două luni, pentru a asigura securitatea clădirii Congresului.

În prezent sunt peste 5 mii de membri ai Gărzilor Naționale care păzesc Capitolul dar numărul va fi înjumătățit pentru ultima parte a misiunii, a precizat noul ministru al apărării Lloyd Austin.

Susținătorii președintelui Trump au luat cu asalt clădirea Congresului american, Washington, 6 ianuarie 2021
Susținătorii președintelui Trump au luat cu asalt clădirea Congresului american, Washington, 6 ianuarie 2021

Gărzile Naționale au fost desfășurate la Washington după asaltul din 6 ianuarie a simpatizanților pro-Trump care au pătruns cu forța în clădirea Congresului american, amenințând viețile congresmenilor și întrerupând, pentru câteva ore, procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidențiale din noiembrie 2020.

Atacul asupra Congresului a fost alimentat de campania președintelui Trump care a refuzat să se recunoască învins în alegeri, susținând mereu – fără dovezi – că scrutinul fusese fraudat masiv.

Toate încercările echipei lui Trump de a contesta rezultatul în justiției au fost respinse de tribunalele, inclusiv de Curtea Supremă care este dominată de conservatori, după ce Trump numise trei din cei nouă judecători în mandatul său.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG