Linkuri accesibilitate

SUA: ieșirea din izolare ar putea dubla numărul deceselor legate de Covid-19


Chelsea, Massachusetts, Statele Unite.
Chelsea, Massachusetts, Statele Unite.

În Statele Unite s-ar putea ca numărul deceselor legate de pandemia de coronavirus să ajungă la aproape 135 de mii până în august, estimează Universitatea Washington, pe ale cărei previziuni se bazează și strategia Casei Albe. Cifra este aproape dublă față de cea avansată la mijlocul lunii aprilie, o creștere care ia în considerare efectele măsurilor treptate de ieșire din izolarea socială și economică impusă pentru a încetini răspândirea pandemiei de Covid-19. Peste 30 de state americane intenționează să relaxeze restricțiile cu începere de săptămâna viitoare, constrânse în mare parte de numărul ridicat de șomeri și efectele negative ale pandemiei asupra economiei.

În acest moment, în Statele Unite sunt confirmate peste 1,2 milioane de cazuri de contaminare cu noul coronavirus și aproape 70 de mii de decese. În ultimele 24 de ore a fost înregistrat și cel mai mic număr de decese din ultima lună: 1.015.

Președintele Donald Trump a avertizat luni la Fox News, canalul său preferat de televiziune, că numărul deceselor legate de coronavirus ar putea ajunge la 100 de mii dar s-a declarat și optimist că un vaccin ar putea fi dezvoltat până la sfârșitul anului. O previziune care nu se sprijină, până în acest moment, pe nici o estimare a experților sau a firmelor farmaceutice.

XS
SM
MD
LG