Linkuri accesibilitate

SUA: Kamala Harris, prima femeie de culoare, confirmată drept candidata partidului democrat la funcția de vicepreședinte al țării


Convenția Națională Democrată online: Kamala Harris ,candidata partidului democrat la funcția de vicepreședinte al SUA, Wilmington, Delaware, 19 august 2020

În Statele Unite, în cea de a treia zi a Convenției Naționale Democrate, delegații au confirmat candidatura senatoarei de California, Kamala Harris la funcția de vicepreședinte, alături de Joe Biden, candidatul la președinție, în alegerile din 3 noiembrie. Harris este prima femeie de origine asiatică și de culoare care aspiră la funcția de vicepreședinte.

Convenția, organizată online din cauza pandemiei de coronavirus, a fost însă dominată de discursul fostului președinte Barack Obama care l-a criticat în termeni extrem de duri pe actualul președinte, Donald Trump, afirmând că reprezintă un pericol pentru democrația americană. Un gest fără precedent, remarcă analiștii politici, în Statele Unite existând tradiția ca foștii președinți să nu-și atace urmașii în timp ce aceștia sunt în funcție.

Convenția se încheie vineri, cu tradiționalul discurs în care candidatul la președinție, anul acesta Joe Biden, acceptă numirea și își prezintă viziunile și planurile pentru o viitoarea președinție democrată.

Săptămâna viitoare are loc, tot online, Convenția Națională a Partidului Republican care va reconfirma candidatura lui Donald Trump, alături de vicepreședintele Mike Pence, la un nou mandat. Recent Trump lăsa de înțeles că va accepta candidatura cu un discurs ținut pe peluza Casei Albe, ceea ce ridică semne de întrebare privind un posibil conflict de interese.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG