Linkuri accesibilitate

SUA: peste 86 de milioane de americani au votat deja anticipat


Președintele american Donald Trump și contracandidatul democrat Joe Biden se confruntă în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.
Președintele american Donald Trump și contracandidatul democrat Joe Biden se confruntă în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie 2020.

În Statele Unite continuă să se voteze masiv anticipat și prin corespondență în alegerile prezidențiale din 3 noiembrie, în care președintele republican Donald Trump se confruntă cu democratul Joe Biden.

Peste 86 de milioane de americani, din cei peste 230 de milioane de alegători înscriși pe liste, au votat anticipat. În statul Texas, unul din statele cheie în determinarea învingătorului, au votat deja 9 milioane de alegători, mai mult decât totalul celor care au votat la ultimele alegeri, în 2016.

Aceste cifre sunt puse de experți pe seama mizei foarte ridicate pe care americanii o văd în alegerile din acest an, și ca urmare a unei puternice polarizări a vieții politice. Un alt factor, la fel de important, este pandemia de coronavirus.

Statele Unite sunt una din țările cele mai afectate din lume cu aproape 230 de mii de decese legate de Covid-19 și peste 9 milioane de infectări. În ultimele zile, s-au înregistrat și numere record de noi infectări pe zi – joi erau peste 85 de mii.

Ascultă podcasturile Europei Libere

Previous Next

XS
SM
MD
LG