Linkuri accesibilitate

SUA: președintele Donald Trump a plecat din spitalul militar


Președintele american Donald Trump, la Casa Albă, după întoarcerea de la spitalul militar unde fusese tratat pentru Covid-19, Washington, 5 octombrie 2020.

Președintele american Donald Trump a plecat de la spitalul militar unde era tratat de Covid-19, declarând că se simte foarte bine și vrea să reia cât mai repede campania electorală în vederea alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie. Președintele a fost internat numai patru zile. Trump își anunțase intenția de a părăsi spitalul printr-un mesaj pe Twitter în care a scris, între altele: „Să nu vă fie frică de Covid. Nu-l lăsați să vă domine viața...”

Statele Unite sunt una din cele mai afectate țări din lume de pandemie, cu aproape 210 mii de decese legate de Covid-19.

Medicul personal al președintelui a declarat că Trump rămâne pentru moment contagios și nu este încă „în afara oricărui pericol” dar echipa medicală a spitalului a fost de acord ca acesta să-și continue tratamentul la Casa Albă, fără a da detalii.

Pe lângă soția lui Trump, Melania, un număr din ce în ce mai mare de colaboratori apropiați ai președintelui au fost testați pozitiv cu Covid-19, cel mai recent purtătoarea de cuvânt a Casei Albe și încă un angajat al biroului de presă.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG