Linkuri accesibilitate

SUA: proiect de lege pentru a preveni suspendarea activităţii guvernului


Senatul american urmează să voteze astăzi un proiect de lege pentru a preveni suspendarea activităţii guvernului cu doar câteva ore înainte de termenul limită pentru continuarea finanțării agențiilor federale. Senatorul Chuck Schumer (Democrat-New York) a anunțat ieri că s-a ajuns la un acord privind adoptarea unei rezoluții continue pentru a preveni închiderea guvernului și a declarat că votul va avea loc pe 30 septembrie, sfârșitul anului fiscal american.

Democrații din Senat spun că vor adopta legislația, care va menține guvernul în funcțiune până pe 3 decembrie. Casa Alba ar urma să voteze rapid rezoluţia.

Proiectul de lege, care include 6,3 miliarde de dolari pentru a ajuta refugiații afgani și 28,6 miliarde de dolari în ajutor pentru dezastre, se așteaptă să aibă un sprijin larg și să ajungă la biroul președintelui Joe Biden la scurt timp votul din Senat.

Odată depășită amenințarea închiderii agențiilor guvernamentale, democrații vor fi liberi să se concentreze asupra creșterii plafonului datoriei americane și adoptării unui plan de 1,2 trilioane de dolari focalizat pe proiecte de infrastructura și a unui plan de cheltuieli de 3,5 trilioane de dolari.

Președintele Biden și congresmenii democrați încearcă să negocieze adoptarea celor două proiecte de lege fără sprijinul republicanilor. Ridicarea plafonului datoriei este esențială pentru a se asigura că guvernul poate continua să împrumute bani, iar cele două proiecte bugetare ar crește impozitele pentru a extinde asistența medicală, educația și alte programe guvernamentale.

XS
SM
MD
LG