Linkuri accesibilitate

Administrația Biden impune restricții angajaților federali și militarilor nevaccinați


Președintele Joe Biden anunță noi restricții pentru angajații federali nevaccinați anti Covid-19, 29 iulie 2021.

Președintele american Joe Biden a declarat joi că lucrătorii federali care nu sunt vaccinați ar trebui să se supună testelor de două ori pe săptămână, vor fi obligați să poarte mască și să păstreze distanța socială. Călătoriile lor ar trebui de asemenea limitate. Pe de altă parte, tot Biden a îndemnat autoritățile locale să ofere recompense de 100 de dolari celor care se vaccinează benevol.

La câteva ore după acest anunț, Pentagonul a anunțat la rândul său că militarii vor fi supuși acelorași reguli de vaccinare Covid-19 pe care președintele Biden le-a prezentat pentru angajații federali.

Administrația Biden nu face vaccinarea obligatorie cum se specula anterior, deși președintele a declarat joi că în acest moment vorbim despre „pandemia celor nevaccinați”, care pot reprezenta un pericol nu numai pentru ei dar și pentru cei din jur. Restricțiile anunțate se extind și asupra firmelor care au contracte cu administrația federală.

Biden a argumentat că deși peste 160 de milioane de americani sunt deja vaccinați anti Covid-19, Statele Unite se confruntă acum cu varianta mult mai contagioasă Delta, care provoacă deja valuri de noi îmbolnăviri în lumea întreagă.

Între timp, se așteaptă ca Centrul pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) să prezinte vineri datele unor studii care arată că și persoanele vaccinate pot să poarte și să răspândească varianta Delta a noului coronavirus, motiv pentru care a și recomandat recent ca în locuri închise, și persoanele vaccinate să poarte mască.

Dr. Rochelle Walensky, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat pentru cotidianul New York Times că noile cercetări au arătat că persoanele vaccinate și infectate ulterior cu varianta Delta poartă cantități uriașe de virus în nas și gât.

Constatarea contrazice ceea ce oamenii de știință au observat la persoanele vaccinate și infectate ulterior cu alte versiuni ale virusului, care în cea mai mare parte nu erau contagioase.

Previous Next

Previous Next

XS
SM
MD
LG